sze
21

DramaCon

| Szerző: NortonGirl | 6:50 pm

DramaCon - avagy egy történet a subkultúra közreműködésével

Dramacon egyike azoknak a történeteknek amiknek a végén iszonyú melankóliába estem amiért véget ért. T_T Kérdéses, hogy a mű igazi mangának sorolható-e, de ez lényegtelen ha az élvezeti faktorát nézzük :)

A történet eredeti leginkább egy matrioski bábúra emlékeztet az ötlet. Tegyük fel, hogy van egy orosz születéső művésznő akinek 16 éves korában a szüleivel elköltözik Kanadába. Itt pedig megismerkedik a nagyszemű, furahajú rajzfilmfigurák kultuszával és elhatározza, hogy Ő is elismert művész kíván lenni a popkultúrának ebben a zugában. Eleinte webes mangákat készít és végül megjelenik az első olyan kötete ami még kishazánkat is meghódította. Svetlana Chmakova ötlete fenomenális és az ábrázolás módja is imádnivalóan vicces mégis realista.

A történet úgy kezdődik, hogy Christie, egy 16-17 éves lány a pasijával és barátaival elutazik a YattaCon-ra, életének első AnimeConjára. Mivel Ő eddig nem igazán gondolkodott milyen megrázkodtatásokat tudo okozni egy AnimeCon gyakorlatilag sokkot kap az eszméletlen tömegtől, hát még azoktól akik azt a bizonyos tömeget alkotják :D Rá kell jönnie, hogy barátainak/fiújának esze ágában sincs kézenfogva körbeveztni Őt a forgatagban, hanem egyedül kell boldogulnia.Chrisnek ez hamar betesz és szegényírva próbál átfurakodni a tömegen amikor egyszercsak sírva belebotlik egy Mátrixos Neora hasonlító, ballonkabátos, napszemüveges srácba. Ő lenne Matt, kétségbeesett hősnönk szerelme:) A többit gondolom aki olvasta maga is tudja. Aki pedig nem az VEGYE MEG ÉS OLVASSA EL! Vagy ha soproni kérje tőlem kölcsön :D (Az alábbi személyeknek ajánlom, hogy csakis saját felelősségre olvassák el az elkövetkező véleménynyílvánításomat.)

Szóval… Összegezve a DramaCon egy nagyon jó történet ami kellőképpen jellemzi egy AnimeCon résztvevőit. A DramaCont én a második alkalmamkor vettem meg és eléggé jól tudtam azonosulni a Conos lökött emberkékkel. (Szerintem egy ilyen rendezvényen mindenkinek felszínra jön az elvetemült rajongó alteregója, vagy a kultúrát magábaszívó bölcsész vagy egyébb link esetek :D) A szereplők tényleg valósághűek, maga a “Conon találkozom valakivel akire minden évben várok, hogy találkozhassam vele és együtt élvezzük a kultúrális banzájt” szituáció biztosan már sok AnimeConos otakunál előfordult. (Ahogy velem is :$) Matt személyisége is igen rokonszenves volt. Chmakova-sensei nagyon jól mozdította az embert arra, hogy gondoljon bele a karakter jellemébe és GONDOLKODJON rajta. Sajnos sok mangában/animében ezt úgy vettem észre, hogy hiányzik túlságosan vontatják az ember figyelmét és nem tud az ember lánya a különböző érzelmeken,helyzeteken filózni. Chris személyisége is érdekes fordulatot vett a 3 kötet során. Eleinte félénk volt az első YattaCon alkalmával, majd a történet előre haladtával a 3. kötet végére Ő már mint valami narrátor szemléli az eseményeket. A történetben nagyon jók a fordulatok és a párbeszédek is. A fordítók biztos keményen doloztak és adtak a fordítás minőségére. A rajzolás nagyon szép, ami plusz pont, hogy nem érzem, hogy erőltetni akarja a japán képregénystílust. (Úgy értem sok helyen észrevettem, hogy egyes mangarajzolók ugyanazon a rajzstíluson osztoznak és gyakorlatilag az ábrázolás ugyanaz holott más a történet. Amit még nagyon nem szeretek, az az, hogy sokan ezeket a stílusjegyeket utánozzák és utánna vihognak, hogy “Höh, höh én tudok mangát rajzolni!” Nem akarok senkit leamortizálni, én próbáltam rajzolni(tanulni), hát az is volt amikor jó volt volt amikor rossz aztán rájöttem, hogy nem túl jó a perpektivikus látásom. Szóval maradtam mániákus műélvező:) ) Ami viszont különlegessé teszi a DramaCont az a sok chibi figura. Ezt okosan választotta meg a művésznő, mindig csak megdobja a poénok hatását :D A borítórajzok mindig szépek és hívogatják az olvasót, hogy nyissa ki a kötetet vagy a pénztárcáját.

Összegezve a DramaCon egy igazán jóvétel volt, és szerintem az egész országbanrajongókra lelt. Ismerek lányokat akik nem animefanok sőt, még AnimeConon sem voltak, de nagy élvezetel lapozgatták a köteteket.

Aki olvasta és tetszett neki iratkozzon fel a DramaCon Fanlistingre: http://www.geocities.com/miss_random_bunny

Köszönöm, hogy végigolvastad az írásomat!^^

A bejegyzés trackback címe:

https://nortongirl.blog.hu/api/trackback/id/tr95674562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása